Att tänka på när du anlitar en firma för renovering

Om du planerar för att renovera ditt badrum behöver du antagligen också ta in extra hjälp. Men om du inte har anlitat en hantverkare förut kan det vara svårt att veta hur du ska tänka för att säkerställa att firman eller firmorna du väljer att anlita för att genomföra din badrumsrenovering är pålitliga och har den erfarenhet som krävs för att ditt badrum ska bli så bra som du drömt om. Därför får du i följande text några tips på saker som kan vara bra att tänka på innan du anlitar en firma som ska hjälpa dig med din badrumsrenovering.

Hitta rätt kompetens

Eftersom att badrum är ett våtrum behöver de du anlitar ha kompetens för våtrum. Numera är det väldigt lätt att hitta företag som utför badrumsrenoveringar och det är tack vare internet. På internet kan du också läsa tidigare kunders omdömen om företaget, vilket också kan vara ett bra sätt för dig att få inblick i huruvida företaget är bra på det de gör eller inte.

Jämför firmorna

På de flesta orter finns det ett flertal liknande firmor att välja bland. Om du är osäker på vilken firma du ska anlita kan du be de du är intresserade av om en offert. När du fått in alla offerter kan du jämföra deras olika anbud och känna efter vilket som känns bäst för dig. Priset kan skilja sig en hel del och du ska välja det företag som är mest prisvärt för dig.

Ha framförhållning

En annan sak du behöver tänka på innan du anlitar en firma för att renovera badrummet är att du behöver ha en viss framförhållning. De mest populära företagen är uppbokade och därför är det svårt att få tag på de allra bästa om du inte planerar renoveringen och dina komoder. Om du behöver hjälp med en omfattande badrumsrenovering betyder det att du behöver involvera fler hantverkare, vilket innebär att du behöver ha ännu mer framförhållning i jämförelse med om du exempelvis bara behöver ta in en VVS-montör.

Kolla upp försäkringar

Innan du börjar renovera i badrummet är det viktigt att du kollar upp dina egna försäkringar för att säkerställa att de täcker ifall något skulle gå fel i renoveringen. Förutom att det är bra om du kollar upp dina egna försäkringar är det också bra om du kollar upp att de firmor du anlitar har försäkringar för sina anställda. Annars finns risken att den anställde får själv stå för kostnaden ifall något skulle gå fel.

Avtal

Om firman är seriös ska det finnas ett skriftligt avtal. I överenskommelsen ska det stå pris, arbetstid och omfattning av arbetet. Det är viktigt att du läser igenom avtalet innan du skriver på det. Annars finns risken att du missar något viktigt.

Lagar och regler

Slutligen är det bra om du är medveten om de lagar och regler som gäller vid badrumsrenovering. Det är till exempel inte tillåtet för privatpersoner eller oauktoriserade att mixtra med rören eller dra elen på egen hand. När du anlitar hantverkare så gäller konsumenttjänstlagen, vilket betyder att hantverkarna är skyldig att slutföra det arbete de är anlitade för.